Het Dr. Kappel Instituut heeft zich o.a. ook toegelegd op preventieve geneeskunde, populair ‘anti-aging medicine’ genoemd. Het hebben van een goede gezondheid en het vooruitzicht op vitale jaren bij het ouder worden zou iedereen moeten interesseren. Niet alleen omdat jij er op de eerste plaats zelf profijt van hebt, maar ook de mensen in je directe omgeving. Bovendien beteugelt het de kosten van de gezondheidszorg. Chronische ziekten als vetzucht, diabetis, dementie, Alzheimer, hart-en vaatziekten, kanker, neurologische aandoeningen, macula degeneratie van het oog, etc. allemaal ontstekingsaandoeningen, zijn in opmars, ondanks de miljoenen die gespendeerd worden aan de gezondheidszorg.

Zo hoeft het niet te zijn, maar probeer dit inzicht te laten doorbreken, en je staat voor een immense klus. Wij hebben onze vastgeroeste gewoontes en heilige opvattingen en zweren bij onze eigen inzichten. Hoe fout die ook mogen zijn.

Er is maar één manier om erachter te komen hoe je er werkelijk voor staat met betrekking tot deze vorm van ontsteking, die je sluipenderwijs over een groot aantal jaren voert naar geheide ouderdomsgebreken en ziekten. Dat is het meten van het ontstekingsprofiel in een speciaal laboratorium. Het is eigenlijk een test uit wetenschapskringen, die in de reguliere geneeskunde niet bekend is. Maar het zegt heel veel. Valt de uitslag tegen, dan is er slechts één ding te doen en dat is de Zoneleefstijl te volgen. Want zoals Hippocrates eeuwen geleden al had aanbevolen: ‘laat voeding je medicijn zijn en laat medicijn je voedsel zijn’. Het Zonedieet is in feite de praktische uitwerking van dit gouden advies. Gelukkig is het geen straf. Zonder honger en futloosheid kun je voldoende voeding binnenkrijgen, terwijl de maaltijd als geheel wel caloriearm is (1200 -1500 calorieën). Een fabel?? Heus niet. Het werkt echt. Probeer het maar en je raakt eraan verslingerd! Onthoud één ding: het Zonedieet is adequaat in eiwit, matig in koolhydraten en vetarm. Zonder veel moeite blijf je op het juiste gewicht en voel je je energiek en gezond. Een nieuwe jou wordt geboren. Mijn advies; omarm het!

 

Dr. Rita Kappel